"Манчестър Юнайтед" отказа пресконференция тази вечер в Стокхолм преди утрешния финал на Лига Европа срещу "Аякс" на стадион "Френдс арена" от 21:45 часа. Причината е ясна - терористичният акт в Манчестър.

Тимът е помолил УЕФА брифингът да бъде отменен и европейската футболна централа се е съгласила с желанието на "червените дяволи".

Те дойдоха на "Френдс арена" само за броени минути, колкото да се поразтъпчат по терена около 20 часа българско време. Закъсняха с половин час - това бе предвидено за 19:30 ч. По същото време "Аякс" даваше пресконференция. След това холандците направиха тренировка, напълно открита за медиите.

Вече е официално - утре финалът ще започне с минута мълчание в памет на жертвите в "Манчестър арена". Също така английският отбор ще играе с черни ленти на сините си фланелки.

По-рано днес "Юнайтед" разпространи официално обръщение от името на Жозе Моуриньо, треньорът на манчестърци:

"Ние сме много тъжни заради трагичните събития от миналата нощ. Не можем да махнем от мислите и сърцата си жертвите и техните семейства. Имаме работа за вършене и ще летим до Швеция, за да я свършим.

Жалко е обаче, че не можем да летим с щастието, което ни съпътства винаги преди голям мач. Въпреки че отскоро съм тук, знам, че Манчестър ще се обедини като едно цяло", казва треньорът на "червените дяволи".

А мерките за сигурност в Стокхолм се затягат с всеки изминал час. Стотици полицаи се грижат за сигурността. Автобусите и на двата отбора бяха съпроводени от хотелите им до стадиона и обратно с полицейски ескорт и хеликоптер.

УЕФА даде точно по 9500 билета за феновете на финалистите. Останалите места на 50-хилядния "Френдс арена" са раздадени на спонсори и пуснати в свободна разпродажба. Въпреки това в Стокхолм има поне 20 000 англичани, независимо от официалните призиви от клуба хора без билети да не пътуват до Швеция.