Радостен съм от днешния Марш организиран от "Правосъдие за всеки". Много. Както обещах бях с Черния. Дано са разбрали неговото послание - скачаме и хапем.

Първо, защото бяхме повече отколкото се надявах. След толкова много неуспешни демонстрации да видиш близо 4-5 хиляди души в центъра в поход е постижение. Дава кураж, дава надежда, че следващия път ще бъдем повече.

Второ, радостен съм, защото зная как реагират Кой? и обслужващите го институции. Страх ги е. Защото знаят, че тези публични изяви с искания за реформи и оставки на прокурор, рязко ограничават възможностите им. Те са в глуха отбрана и освен, чрез Пеевски медии, да сипят хули и клевети, вече са загубили инициатива. Не могат да определят дневния ред. Могат да владеят финансов, институционален и медиен ресурс, но не владеят и не определят тенденцията.

Трето, хората, които присъстваха взаимно са окуражени. Заедността ражда особен тип солидарност за бъдещето. Следващият път ще дойдат повече хора - бъдете сигурни.

За медиите на Пеевски. Първо, ще кажат че малък брой хора са присъствали. След това ще се опитат да дискредитират протеста като го прикачат към пъклените замисли на олигарси, политици и т.н. Обичайните - платени протест. Посъветвах колеги по протест да не отричат слухове а да ги отричат чрез развитие на абсурд. Примерно всички сме взели по двеста лева, защото американски и европейски олигарси са ни платили. Нали сме си алчни.С движени от корист или глупост люде е безмислено да спориш.

Ще засилят ударите срещу Панов, Калпакчиев.

Сега трябват фокусирани кампании и още протести с публичен натиск, за да могат хората от съсловието и Парламента да изберат ВСС който няма да опровергае със съществуването си думата реформи. А това беше възгласът на марша - Реформи, Реформи.

Сигурен съм, че ги е страх. Защото в центъра на София всички телевизии, особено западните, регистрираха значителен публичен протест - срещу статуквото и властимащите. Фасадата на сплотеност, на стабилност и спокойствие се пропука.

Коментарът е от профила на Илиян Василев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията