С два красиви гола на Хамес Родригес тимът на Колумбия отстрани Уругвай във втория осминафинал на световното в Бразилия - 2:0. "Лос кафетерос" ще срещнат тима на домакините на четвъртфинал на 4 юли.

Стадион "Маракана" в Рио де Жанейро помни много паметни голове, но тази нощ един футболист си спечели специално място в залата на славата на арената - Радригес, известен в България като Джеймс, а не Хамес. В 28-ата минута той спря дъха на футболния свят с изпълнение, което включваше овладяване на топката, обръщене и воле за "капещ лист" - топката нацели напречната греда и тупна зад голлинията. 1:0!

Малко след почивката с втори красив гол, при който бе изплетена брилянтна комбинация, Родригес отрано попари надеждите на "урусите". Те бяха лишени днес от услугите на наказания за четири месеца вън от футбола Луис Суарес, а това ги направи беззъби в буквалния и преносния смисъл. 

"Небесносините" проявяваха агресия само в единоборствата, във всичко останало отстъпваха днес на колумбийците, които записаха историческо класиране на световни първенства.

А в неделя, 29 юни, осминафиналите продължават със следните съперничества:

19:00 Холандия - Мексико, Форталеза

23:00 Коста Рика - Гърция, Ресифе