Момиченце се размина само с уплах след сблъсък с морски лъв край западния бряг на Канада в събота. 

Стряскащата ситуация бе заснета от туристи, събрали се на кея, за да хранят симпатичния морския бозайник. Животното изглежда спокойно и хората доверчиво се приближават до водата.

На около минута и 35 секунди от видеото обаче се вижда малкото момиче в бяла рокля, което сяда на ръба на кея. В този момент морският лъв изскача от водата и захапва роклята, запращайки детето в студената вода пред невярващите погледи на хората около нея.

Един от туристите моментално скача във водата и бързо я издърпва на сушата, а морският лъв изчезва в дълбините.

Според експерти, бозайникът няма вина за действията си. Той най-вероятно е сбъркал роклята на момичето за храна, след като е хранен от туристите.

"Първата ми реакция към видеото е колко глупави са някои хора, за да не третират дивата природа с уважение," каза Андрю Трайтс, директор на Звеното за изследване на морските бозайници на UBC. "Това са мъжки лъвове от Калифорния, огромни животни, не са циркови изпълнители, те не са обучени да бъдат до хората."

Трайтс се надява, че видеото ще научи хората да не хранят дивите животни. По природа морските лъвове не са опасни за хората - ние не сме част от обичайната им диета, но в такива ситуации могат да бъдат.