Отборът на "Ботев" (Пд) спечели купата на България, след като на финала победи шампиона "Лудогорец" с 2:1. С оглед на показаното през мача победата на "канарчетата" бе напълно заслужена, независимо, че според първоначалните прогнози фаворитът бяха "зелените".

Първото полувреме определено бе за "Ботев" (Пд). Жълто-черните осъществиха няколко опасни атаки, като първата бе още в третата минута - самостоятелен пробив на Омар Косоко, завършил с шут в аут.

4 минути по-късно "Лудогорец" отбеляза красив гол, който обаче бе отменен поради засада. Светослав Дяков копна към Джонатан Кафу, който прехвърли вратаря на Ботев Иван Чворович, но голът не бе зачетен.

В 17-ата минута Антонио Вутов получи извеждащ пас зад гърба на разградската отбрана и стреля по диагонал, но твърде слабо и неточно. В 36-ата минута "Ботев" (Пд) удари греда. Тодор Неделев отне топката след груба грешка в защитата на "Лудогорец" и подаде към Лъчезар Балтанов, който обаче удари гредата.

В 44-тата минута по-добрата игра на "Ботев" (Пд) бе материализирана. Косоко получи пас от Балтанов и вкара след премерен изстрел с десния крак. Жълто-черната агитка отпразнува бурно попадението, като за кратко дори нахлу на пистата на стадиона.

Второто полувреме започна с натиск на "Лудогорец" в 49-тата минута Върджил Мисиджан отправи опасен шут към вратата на "Ботев", който обаче бе избит от вратаря Чворович. Минути след това обаче "жълто-черните" отбелязаха втори гол.  Добро разиграване между Косоко и Неделев завърши с центиране към Антонио Вутов, който се хвърли на шпагат пред вратата на "зелените" и отбеляза.

След този гол "Лудогорец" осъществи натиск, който през повечето време бе хаотичен и завършваше с центрирани топки към наказателното поле. Една от тези атаки обаче завърши с гол на Клаудио Кешеру след пас на Козмин Моци. В наказателното поле на "Ботев", заобиколен от няколко жълто-черни защитници, Кешеру успя със страничен удар да вкара топката във вратата в 80-тата минута. "Ботев" завърши мача с човек по-малко, след като Фернандо Виана получи втори жълт картон.

5 минути по-късно Кешеру можеше и да изравни след изстрел с глава, но топката мина на сантиметри покрай гредата. Така мачът завърши с победа за "Ботев" (Пд), който спечели за трети път в своята история купата на България.