Още двама са задържани от британската полиция във връзка с атентата в Манчестър тази сутрин, съобщи Ройтерс. 

Единият е задържан при обиск в предградието Уитингтън, а друг - в околностите на града. Жената, задържана вчера в квартала "Блекли", е била освободена, без да й бъдат повдигнати обвинения.

С това арестуваните за атаката в понеделник стават осем. 22-ма души загинаха, след като 22-годишният Салман Абеди се взриви на концерт на американската поп звезда Ариана Гранде в английския град. Той е част от терористична мрежа, смятат британските власти. Часове след атаката отговорност поеха от "Даеш".

Акциите на полицията в града продължават. По-рано тази сутрин те извършиха контролираната експлозия при обиск в квартала "Мос сайд".

Днес премиерката на Великобритания Тереза Мей ще проведе заседание на комитета за извънредни ситуации "Кобра". А по-късно ще присъства на срещата на върха на НАТО, където ще разговаря с Доналд Тръмп за изтеклите в "Ню Йорк таймс" съдебномедицински снимки от атентата. Британските сили на реда смятат, че течът е от американските им колеги, а не от Белия дом, но според местните медии Мей вероятно ще има тежък разговор с американския президент.

Арести бяха извършени и в Либия, предаде Ройтерс.

Полицията в Триполи арестува бащата и по-малкия брат на Салман Абеди.

"Говорих със Салман преди пет дни... Всичко беше наред, всичко беше нормално", заяви пред Ройтерс бащата Рамадан Абеди.

Той твърди, че изобщо не е очаквал синът му да извърши атентат.

Братът Хашем Абеди е задържан по подозрение във връзки с "Даеш" и планиране на атентат в либийската столица.