Развален асансьор стана причина трима пътници да изпуснат вчера полетите си от летище София, съобщи БНТ.

Един от пострадалите е Георги Тенев - съпругът на тв журналистката Евгения Атанасова. Ето какво съобщи тя в профила си във фейслбук:

"Пристигнах в Рим. Съпругът ми, който трябваше да е с мен, остана в асансьора на летище София, заседнал с още двама души. Техникът спеше някъде далеч в дома си в ранния час. Останали са там 50 мин. На летището няма денонощна поддръжка. В асансьора можеше да има майка с близнаци или човек в затруднено положение. Някой нещо?"

Инцидентът станал в 6 часа сутринта на 25 май. Евгения Атанасова успяла да отлети заедно с детето си. Съпругът й обаче останал "заклещен".

Официалното становище на летище София гласи, че то "поднася своите извинения на пътниците, които тази сутрин са изпуснали своя полет поради технически причини на един от асансьорите на терминал 2", съобщи по-късно БНТ.

Оттам допълват, че поддръжката на съоръженията се извършва само от лицензирана фирма. След подаване на сигнала е реагирано своевременно и са предприети мерки по отстраняване на проблема.

От фирмата, отговорна за техническата поддръжка на асансьорите, заявиха, че според сключения договор с летище София тяхната отговорност при подобни аварии е да реагират в рамките на 1 час. В конкретния случай екипи от фирмата са реагирали 50 минути след като е подаден сигналът за аварията, и не могат да бъдат държани отговорни за случилото се.

След като бъде завършена вътрешната проверка, ще бъдат определени и начинът, и размерът на обезщетение на пътниците.