Григор Димитров започва срещу 37-годишния французин Стефан Робер (№113 в света) в Откритото първенство на Франция по тенис, което стартира в неделя.

Досега двамата не са играли на ниво АТП, а имат две срещи на по-ниски равнища. И 2-та пъти победител е бил българинът. В последните три години Гришо неизменно отпада още в първия кръг на "Ролан Гарос".

Най-доброто му класиране датира от 2013 г., когато в третия кръг отстъпи пред Новак Джокович.

Ако преодолее Робер, Димитров ще срещне в следващата фаза Томи Робредо или Даниел Евънс. При нов успех нататък най-вероятно ще го чака Милош Раонич. На четвъртфинал пък е възможен сблъсък с фаворит №1 за титлата Рафаел Надал.

В тази част от схемата е и миналогодишният шампион Новак Джокович. Негов сблъсък с Надал може да се случи на полуфинал. В другата половина попаднаха световният №1 Анди Мъри и Стан Вавринка, който триумфира в Париж през 2015-а. Шансът те да се срещнат е също на полуфинал.

Роджър Федерер, който спечели "Аустрелиън оупън", отказа участие на "Ролан Гарос", за да се концентрира за "Уимбълдън".

Цветана Пиронкова, която през миналата година постигна фурор с достигането си до четвъртфинал, стартира с германката Мона Бартел. Първата ни ракета при дамите е отстъпила и двете срещи с 47-ата в световната ранглиста.

Ако продължи, Цвети ще играе срещу Елина Свитолина или Ярослава Шведова.

При жените ще има шампионски сблъсък още за начало. Гарбине Мугуруса (№1 за 2016-а) излиза срещу Франческа Скиавоне (първа през 2010 г.).

Програмата още не е ясна. Утре ще знаем кога са мачовете на Гришо, Цвети и на всички останали.

Междувременно ирландското издание independent.ie твърди, че Григор и Никол Шерцингер са се разделили. За разрив в отношенията им се говори още отпреди седмици. Певицата останала недоволна от близостта, демонстрирана от Димитров към бившата му Мария Шарапова по време на турнира в Мадрид и вдигнала скандал на своята половинка.

През миналата година Шерцингер бе на мача на Григор в първия кръг на "Ролан Гарос", докато сега няма данни да е във френската столица. Засега липсва официална информация и от двата лагера дали двамата още са двойка.