„Фонд за недвижими имоти“ АДСИЦ печели правото да построи офис сграда в зоната за разширение на „София Тех Парк“ с най-високата оферта от 9,65 млн. лв. Предложената цена превишава с над 2 млн. лв. минималното изискване на държавното дружество, което бе 7,4 млн. лв.

Ръководството на парка получи общо три оферти, като другите две са на „Делта кепитъл риъл естейт" (9 млн. лв.) и "Армада реалти инвест"(8.35 млн. лв.).

Предстои Научно-технологичният парк да обяви крайното класиране на участниците и победителят ще бъде поканен да сключи предварителен договор за строеж на терена от 8 240 кв.м, който се намира на ъгъла на столичните булеварди „Цариградско шосе“ и „Асен Йорданов“.

Планът на парка предвижда за Зона №2 изграждане на офис сграда с разгъната застроена площ (РЗП) до 35 000 кв. м и подземен паркинг на две нива с обща площ на подземните нива до 16 000 кв. м.
Минималната площ за озеленяване е 40%.

Избраният инвеститор ще има 5 години да приключи строежа. Не по-малко от 30% от офис площите трябва да бъдат използвани от компании, които имат изследователска и развойна дейност и отговарят на определението за високо или средно технологични. 
Спечелилият участник трябва да отчита изпълнението на тези изисквания не по-малко от 2 пъти годишно.

„Фонд за недвижими имоти“ е едно от най-големите дружества със специална инвестиционна цел. Сред инвеститорите във фонда са „УниКредит банк Аустрия“ и „Суидбанк“. В активите на фонда са "Офис сграда 1“ в Бизнес Парк София", магазини на „Мосю Бриколаж“, офис сграда „Камбаните“ и др. 

Дружеството "Армада реалти инвест" е създадено 10 дни преди крайния срок за подаване на офертите с капитал от 400 000 лв. Управител на дружеството е Евгени Найденов Найденов. 

Още по-нова е компанията „Делта кепитъл риъл естейт", регистрирана с 1000 лв. капитал на 2 май – три дни преди изтичането на срока. Управители са бившият финансов министър Милен Велчев и неговият заместник Красимир Катев от кабинета „Сакскобургготски“.

Компанията е собственост на „Делта Кепитъл Инвестмънтс“, в която участва и братът на Милен Велчев – Георги Велчев. Тя е един от инвеститорите в БТК заедно със Спас Русев и руската ВТБ.