Вратарят на ЦСКА Райс М'Боли продължава да получава отлични отзиви за изявите си с националния отбор на Алжир на световното. Той дори беше сравнен с един от най-добрите играчи на нашето време на този пост - Икер Касияс. 

Паралетът направи легендата на египетския национален отбор Есам ел Хадари, който има над 140 мача за родината си и е изключително почитан в цяла Северна Африка. 

"За мен Райс М'Мболи е най-добрият вратар след груповата  фаза на световното. В момента е по-добър от Касияс. Той прави страхотни спасявания и в тази си форма може да бъде от изключителна полза на Алжир", заявява Ел Хадари пред местни медии.

Това не е единственото признание за стража на ЦСКА. Тъй като започна началото на постите в мюсюлманския свят - Рамадан, в Индонезия направиха идеалната единадесеторка на футболистите, изповядващи ислям на мондиала.

В нея твърд титуляр на вратата е именно М'Боли - напълно очаквано, предвид сензационното представяне на Алжир. Пред него в защита са Бакари Саня (Франция), Маджид Бугера (Алжир), Мамаду Сако (Франция) и Шкодран Мустафи (Германия). В халфовата линия попадат Сами Кедира и Месут Йозил (Германия), Пол Погба (Франция), Джердан Шакири (Швейцария) и Ахмед Муса (Нигерия). Острието в идеалния отбор на мюсюлманите е Карим Бензема (Франция). 

Избрани са и девет резерви. Това са Валон Бехрами, Гьокхан Инлер, Блерим Джемайли (всичките от Швейцария), Маруан Фелайни, Аднан Янузай (и двамата от Белгия), Софиан Фегули, Набил Бенталеб, Ислам Слимани (всичките от Алжир) и наскоро приелият исляма Фред (Бразилия).