По време на 9-дневната обиколка на Тръмп първата дама на САЩ Мелания беше непрекъснато в центъра на вниманието - до своя съпруг, или в самостоятелни изяви като посещаваше училища и болници в нещо като културна дипломация, срещна се и с папата.

В последния ден от щатската визита, докато президентът Доналд Тръмп беше на среща с лидерите на Г-7, Мелания обикаляше забележителности заедно с другите съпруги. Както винаги много елегантна и стилна. И в едно много забележително сако на Долче и Габана за... 51 500 долара, съобщава Си Ен Ен.

"3D сакото на цветя" е от последната колекция за есента на 2017 г. на италианската модна къща и все още почти не се продава. Справка показва, че все пак уебсайтът за луксозни стоки Moda Operandi е продал едно сако като в аванс продавачът е дал 27 750 долара, докато получи доставката.

Мелания носеше скъпата дреха по време на петъчните дейности, които включваха и посещение на двореца Чиерици в Катания. За да стигнат до там обаче тя и останалите съпруги бяха транспортирани от Таомарина с частен хеликоптер. Първата дама на САЩ сподели гледката в туитър.

През тези девет дни Тръмп е носела най-често дрехи на Долче и Габана, изчислили са от Си Ен Ен. Тук са и обувките на цветя, с които тя беше по време на вечерята с другите половинки в четвъртък в Белгия на закриването на срещата на НАТО.

Стефано Габана публикува снимка от събитието в инстаграм с коментар "моите любими обувки" . Цената на "моите любими обувки" е "само" 1995 долара.

Петъчното сако обаче е с пъти по-скъпо от обувките и е най-луксозната дреха на Мелания по време на това пътуване. Първата дама на САЩ се е подготвяла много внимателно за обиколката в няколко страни като стратегически е приготвила отделна чанта с тоалета за всяко събитие през тези девет дни. Елегантността на Мелания не беше поставена под въпрос в нито един момент.

В сравнение доходът на всяко средно американско семейство през 2015 г. е 55 775 долара, само 4 хил. долара повече от цената на сакото, изчисляват от Си Ен Ен.

Възможно е от Долче и Габана да са заели сакото за събитието - нито от Белия дом, нито от модната къща са отговорили на въпросите на медията по темата. 

Облеклата, които първите дами носят на държавни приеми или исторически събития, могат да бъдат дарявани от дизайнерите и приети от правителството на САЩ. След като се носят на съответното събитие те се даряват на Националния архив. Случаят с облеклото на Мелания от петък обаче не влиза в тази графа.

Иначе първите дами трябва сами да си плащат за дрехите.