"Арсенал" спечели за рекордния 13-и път Купата на футболната асоциация на Англия - най-старото футболно отличие в света. На финала на стадион "Уембли" тимът на "артилеристите" срази с 2:1 шампиона "Челси".

Така "топчиите" грабнаха трофей в края на сезон, който искат да забравят, тъй като останаха на пето място във Висшата лига.

Двата лондонски съперника изиграха страхотен мач, в който на моменти ситуациите през двете врати бясно се сменяха една след друга.

Преди началото на срещата принц Уилям поздрави двата отбора, а след това имаше минута мълчание в памет на жертвите на атентата в Манчестър по-рано тази седмица.

В 4-ата минута "Арсенал" поведе със скандален гол на Алексис Санчес. Първо нападателят игра с ръце, пък и имаше засада на Аарън Рамзи. Главният съдия Антъни Тейлър не зачете сигнала на своя помощник, а след консултация с него в крайна сметка призна попадението.

До 30-ата минута обаче играчите на Арсен Венгер бяха доста по-добри. Два пъти греди спасиха "сините" след удари на Алексис Санчес и Дани Уелбек. "Челси" отвърна с възможност на Диего Коста.

Към края на полувремето "Челси" поизравни играта, но като цяло не бе "в час" в първите 45 минути.

След почивката "сините" тръгнаха масирано в атака и това отвори пространства за контри на "Арсенал". Пропуск направи Ектор Бейерин. В 68-ата минута Виктор Моузес от "Челси" получи втори жълт и червен картон за симулация.

Въпреки това Диего Коста изравни в 76-ата. Радостта на шампионите обаче трая кратко. В 79-ата влезлият като смяна Олимие Жилу проби и центрира за Аарън Рамзи, който направи 2:1.

До края греда удари и Месут Йозил. Резултатът остана 2:1 и "Арсенал" ликува заслужено.

Сега въпросът е остават ли в клуба мениджърът Арсен Венгер и звездите Санчес, Йозил и Бейерин.

А сезонът в английския футбол е официално закрит.