Премиерът Бойко Борисов се обяви против знаците, които предупреждават за наличие на камери по пътищата.

"Много е демократично, но е абсолютна глупост - табела има камера. И там всички намаляват, минават на камерата и газ. Защо трябва да има табела да ги предупреждава, нали трябва през целия маршрут да караш така? В Германия е без камери, но те са изявестни със своята дисциплина", обясни Борисов.

Той обяви, че мнозинството обмисля промени в законодателството, свързани с движението по пътищата. Като пример той даде, че според закона кръвните проби трябва да се вземат от лекар и когато се вземат от медицинска сестра "падат в съда".  Според Борисов в законодателството трябва да се променят отделни думи, които сега пречат на целия процес и се стига до малки глоби от по 20-30 лв.

Борисов участва в работна среща "Пловдив европейска столица на културата 2019", на която присъстваха още посланикът на Австрия Роланд Хаузер и президентът на Фондация „Америка за България” Нанси Шилър. На срещата бяха още заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на културата Боил Банов, Лиляна Павлова – министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, народните представители Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. Всички те бяха посрещнати от кмета на Пловдив Иван Тотев, зам.-кметове и зам.-областните управители на Пловдив.