Група във фейсбук „Не позирай, депозирай“ организира утре символично депозиране на средства в Първа инвестиционна банка (ПИБ). Акцията ще започне в 9,00 ч пред всички клонове на банката, а само за ден 2300 души потвърдиха в социалната мрежа, че ще присъстват.

„Нека всички интелигентни българи подкрепим държавата си и банковата ни система! Нека депозираме в Първа Инвестиционна банка!“, зоват организаторите на групата.

Основна част от призива е да се използват само позитивни послания:
#депозирай
#грижамее
#азсъмотговорен

На утрешните вложители в ПИБ е предложено да носят "табелка", "надпис", "знак", "тениска" с надпис #депозирай или #нетегля. Както и цвете, което да подарят на служител от ПИБ като израз на загриженост. Новите вложители ще агитират и останалите хора на опашката да не теглят парите си.

„Не влизаме в конфликт. Не се опитваме да убеждаваме в правотата си. Мълчаливо и с усмивка си вършим мисията“, пише в групата.

Друг от призивите е снимки от вносни бележки или договори с банката да се споделят в социалните мрежи.

Само за един ден в създадената във фейсбук група "Да подкрепим ПИБ и българската банкова система" се вляха над 760 души. Те също ще участват в акцията за символично депозиране на пари в Първа инвестиционна банка.