Прокуратурата е протестирала пред Софийския апелативен съд условното предсрочно освобождаване на двама от групата за отвличания "Наглите - Любомир Димитров-Гребеца и Ивайло Евтимов-Йожи.

Двамата са поискали от СГС и на 5 май и съответно на 10 май съдът е постановил условното им предсрочно освобождаване след 10-ина години в затвора.

Гребеца има присъда от 10 години, а Йожи - 18 г. Пускането им става 7 години след разкриванто на групата, отвличала богати хора и техни роднини, и 3 г. след постановяванто на присъдите.

Още при гледането на производството прокурорът от СГП е заявил, че не следва да се уважава искането им за предсрочно освобождаван, тъй като не са налице изискуемите предпоставики за това. Най-малкото е неморално и не е налице доказателство за поправянето на тези лица, каза дне Арнаудова.

СГП е протестирала акта на градския съд пред САС, а говорителката на Цацаров каза, ч ес надява апелативният съд да не допусне излизанто им от затвора.

На журналистически въпрос - ще предприеме ли МВР нещо срещу тези лица, ако се озоват на свобода, главният скретар Младен Маринов отговори, че "всички представляват интерес, ако са излежали лишаване от свобода".

Арнаудова коментира в дух на самокритичност, че така и не са открити милионите, които бандата е заработила от откупи и въпросът е как те самите са си направили разследването:

"Ако бяха открити тези пари, щяха да бъдат вече в държавната хазна. Това разследване беше изключително сложно и трудно. Да, много добре организирана престъпна група, извършваща най-тежките престъпления срещу личността (в рамките на "Наглите" имаше и двама убити съучастници, б.р.).

Знаете, 4 от тях бяха оправдани от съда още тогава – такива са ни били доказателствата очевидно. Тези 4 обаче, според прокуратурата, а предполагам и според МВР, трябва да изтърпят присъдата си до последния ден."