Човек на Гриша Ганчев и ЦСКА-София спечели търга за емблемата на фалиралия ПФК ЦСКА АД с най-високата оферта, която възлиза на 8 милиона лева. Предложението е отправено от Иван Велчев-Кюстендилеца от фенската организация "Ред Енимълс".

Отварянето на офертите се случи в Кърджали в офис на жилищен блок на синдика по делото Дора Милева при засилени мерки за сигурност. Полиция и жандармерия пазиха не само блока, но също така входовете и изходите на града.

Офертите трябваше да бъдат внесени между 13 и 14 часа, а представителите на страните, желаещи да участват, почнаха да пристигат дори преди 13:00. В 14 ч са отворени пликовете. 

Следващото по стойност предложение - на една от фирмите, гравитиращи около алтернативния ЦСКА 1948, възлиза на около 3 милиона лева.

С това сагата не свършва. Сега синдик Дора Милева трябва да разпредели тези 8 млн. на длъжниците на фалиралия ПФК ЦСКА АД. След това има законов срок, в който парите трябва да бъдат довнесени (има депозит). Ако не бъдат, търгът се печели от втората по стойност оферта.

Новината за победата на хората на ЦСКА-София бе посрещната възторжено от над 100 запалянковци на клуба, които пристигнаха в Кърджали, а имаше и местни фенове. Спрян е автобус с почитатели на "червените", а проверки се правеха още на влизане в града. Това се случи заради ексцесиите по време на първия търг на стадион "Българска армия" по-рано тази пролет.

Днес на излизане от офиса на синдика след края на търга Никола Газдов от ЦСКА 1948 и административният директор на ЦСКА-София Милко Георгиев си отправиха взаимни обвинения.

"Поздравявам победителите, рече Газдов. - Няма смисъл да коментираме нашата оферта, след като не печели. Този път нещата минаха нормално и спокойно. Процедурата не е приключила, тъй като сумата трябва да бъде доплатена. Ако това не стане, печели следващата оферта. Не казвам, че се съмнявам дали ще стане, само обяснявам процеса. Искам да попитам защо с 8 милиона лева не бе оздравен клубът миналото лято, а се стига дотам парите да се плащат сега? Как ще продължим ние?! Продължаваме по план."

Припомняме, че ЦСКА бе фалиран заради дългове в размер на около 26-30 млн. лева. От тях 13 млн. са към НАП, а останалите са към банка, фирми и физически лица (служители, футболисти, треньори, мениджъри и т.н.).

"Сега по ред. Идват тези палячовци от "Лудогорец" 1948, не ЦСКА 1948, а "Лудогорец" 1948 и участват с три фирми, офертите на които са на стъпки през 200 000 лева, започна Милко Георгиев. - Това е класическа схема. Как да не стои Кирил Домусчиев зад всичко това?! Дайте да си говорим реални неща. Значи той твърди, че няма нищо общо, а се явяват адвокатите му. Сега Дора Милева трябва да разпредели парите, а това е доста сложна процедура. След това има няколко месеца срок, в който сумата  трябва да бъде внесена. Не съм запознат в детайли, това са юридически неща. Защо да участваме с оферта, ако не искаме да спечелим?"

Георгиев продължи ударно - сагата с емблемата приключила, но продължавала войната с "хората от Североизточна България". Той очаквал атаките срещу ЦСКА-София да продължат. Според него Домусчиев искал да закрие ЦСКА и да прекръсти всички отбори в Първа лига на "Лудогорец". В отговор на въпроса защо с 8 милиона не е оздравен клубът миналата година Георгиев разкри, че преди две години Домусчиев е бил молен за подкрепа, но тогава отказал.

Милко Георгиев съзира ходове на БФС и на Домусчиев зад решението на УЕФА ЦСКА-София да не играе два сезона в евротурнирите. Всичко в родния футбол се дирижирало от Разград. Гриша Ганчев не се е явил с име или фирма в търга, тъй като емблемата не му трябвала персонално, а била на феновете, поради което запалянковска организация е участвала вместо ЦСКА-София.

Той благодари на дошлите в Разград фенове и няколко пъти каза, че имало хора, които заплакали при новината за спечеления търг.

По-късно днес официалният сайт на ЦСКА-София разпространи съобщение, от което става ясно, че клубът ще сезира прокуратурата и Министерството на правосъдието за действия на синдик Дора Милева:

"ЦСКА ще подаде сигнал до прокуратурата и жалба до Министерството на правосъдието във връзка с действията на синдик Дора Милева около проведения търг за активите на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност). Госпожа Милева не осигури равни възможности за участие на всички страни и е допуснала подмяна на оферти от страна на фирмите и физическото лице, свързани с Кирил Домусчиев."