С благодарности от Ловешкия митрополит Гавриил започна днешното заседание на Министерския съвет, видя обективът на фоторепортера на Клуб Z Веселин Боришев.

Негово Високопреосвещенство връчи грамота на премиера Бойко Борисов заради 500 хил. лв., които той дал "като премиер", и 600 хил. лв от касата на ГЕРБ, които отишли за катедралния храм в Ловеч.

"Имам голямата чест да благодаря на г-н Бойко Борисов и на правителството за голямата помощ в Ловеч за построяването на новия катедрален храм, който по разгъната площ е на 2-ро място след храма "Св. Александър Невски". Мисля, че е и една от най-красивите църкви в България", обяви митрополитът според агенция "Фокус".

Бойко Борисов целува разпятието на митрополит Гавриил.

Той добави, че грамотата не стига и пожела на правителството и премиера "Господ да ви дава мъдрост и разум да вземате най-правилни решения". И допълни, че България се нуждае от "един истински, честен, силен ръководител, защото обстановката е сложна".

Премиерът обаче поиска от митрополита да разясни "чии са" светите братя Кирил и Методий:

"Хубаво е, че Ловеч има катедрала. Но да използвам случая, за да обясните и на медиите, защото и в последните дни на 24 май, в деня на светите братя Кирил и Методий, възникнаха полемики чии са", коментира Борисов.

И разкри, че правителството ще даде нови 800 хил. лв. за реставрацията на Базиликата в Плиска с постановление за одобряване на допълни разходи за 2017 г.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов влиза в заседанието на кабинета.
Транспортният министър Ивайло Московски и финансовият Владислав Горанов. Може би обсъждат как концесията на летище София ще спаси БДЖ?
Министърката на правосъдието Цецка Цачева вероятно бърза да завърши съдебната реформа.
Министърката на туризма Николина Ангелкова.
Министърът на околната среда Нено Димов започва работния ден в добро настроение.