Световните лидери обикновено не се присмиват едни на други, но този път явно изкушението е било голямо и премиерите на петте скандинавски държави не са устояли.

Те разпространиха снимка, която имитира много обсъжданата фотография, на която американският президент Доналд Тръмп, заедно със саудитския крал Салман и египетския лидер Абдел Фатах ал Сиси, позират с ръце върху светещо земно кълбо по време на откриването на Световен център за борба с екстремизма в Рияд, пише "Гардиън".

21 май, Рияд.

Премиерите на Дания, Финландия, Исландия, Норвегия и Швеция - Льоке Расмусен, Юха Сипиле, Бярни Бенедиктсон, Ерма Солдберг и Стефан Льовен, решиха да направят реплика на тази вече прочута снимка. В собствен прочит, със сериозно намигване към Тръмп.

На среща в норвежкия град Берген, на която са дискутирали сътрудничеството в региона, петимата се снимаха с ръце върху футболна топка и после пуснаха фотографията в социалните мрежи.

За да няма неясноти, норвежката министър-председателка Ерма Солберг добави и коментар: "Кой управлява света? Рияд vs Берген", след като пусна снимките на Тръмп и своята с колегите си от Скандинавието.

"Не знам какво са мислили тези на горната снимка", написа още тя. "На долната има петима премиери на скандинавски страни, които държат топка с целите на стабилността. Надяваме се, че те ще бъдат пътеводна карта за бъдещето".