Премиерът Бойко Борисов се похвали днес със светска, звездна среща. В кабинета си в Министерския съвет Борисов се видя с Джон Лоутън.

"В Министерския съвет днес мой гост беше легендарният вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън. Един талант, който освен всичко друго е голям приятел на България и с различни инициативи допринася за популяризирането на българските традиции, култура и история.", написа министър-председателят в профила си във фейсбук и разпространи три кадъра от срещата.

Авторът на култовата песен "Джулай морнинг" и Борисов демонстрираха завиден синхрон в жестовете, както се вижда от кадъра. Частта от разговора между двамата, която е документирана на снимка, се води на крак пред етажерката на лидера на ГЕРБ с кадри от срещите му с европейски и световни политици и важни особи.

Често "Юрая Хийп" в последните години посрещаха 1 юни в България - на Камен бряг - мястото, откъдето слънцето първо огрява страната, изпълнявайки на изгрев слънце на 1 юли безсмъртния си хит и химн на хипи движението "Джулай морнинг". Този път Лоутън е у нас месец по рано - за 1 юни. А може пък и да поостане.