"Левски" и "Верея" ще играят бараж за последната квота на България за турнира Лига Европа, реши спортно-техническата комисия (СТК) на БФС. Двубоят е в неделя, 4 юни, от 20 часа на ст. "Георги Аспарухов".

Така четвъртият в класирането на Първа лига "Дунав" (Русе) се класира директно, ако ЦСКА-София изгуби обжалването срещу изваждането си от Европа в Арбитражния спортен съд в Лозана (КАС).

"Лудогорец" ще играе в Шампионската лига, а другият ни представител в Лига Европа е носителят на купата "Ботев" (Пловдив).

Доводите на комисията да прати "Левски" на баража са заради третото място на "сините". В наредбата на БФС за първенството е записано, че третият в крайното подреждане излиза срещу седмия - в случая "Верея". Докато "Дунав" заема мястото на втория ЦСКА като тим, който придобива правото по реда на класирането.

„Бараж ще има между "Левски" и "Верея". По силата на правилника от отборите, добили право на участие в Лига Европа, това са "Ботев" (Пловдив) като носител на Купата, ЦСКА и "Левски", обясни зам.-председателят на СТК Мапит Маринов пред журналисти. - Завършилият на трето място в първенството, т.е. "Левски", играе бараж срещу 7-ия - "Верея". Що се касае до ЦСКА, клубът обжалва в 10-дневен срок. Какво ще бъде решението, не можем да кажем. Ние сме длъжни спрямо действащата наредба да вземем решение, което току-що обявихме. Никакво друго решение не можем да вземем, освен това, което подобава на правилата на УЕФА и БФС. Ако някой от въпросните три отбора не получи право да участва, мястото му се заема от следващия, т.е. четвъртият в класирането "Дунав" (Русе).”