"Алегро кепитъл", която е собственик на ТВ7, дължи милиони на Николай Бареков и неговата фирма "Ноу фрейм медиа" и той ще влезе скоро чрез съда в телевизията, за да си прибере парите. Това каза новият политик в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Той се зарече, че няма личен раздор с Цветан Василев и нарече "непремерено и некоретктно" изказването му от Виена, че му е дал пари за старта на "България без цензура".

"Не е давал пари бе, хора. Вижте, това турне струваше 700 000 лв. (има предвид предизборните си обиколки за евровота, б.р.) Тези пари трябваше да се платят на "Ноу фрейм" от ТВ7 - "Алегро кепитъл". И тези пари с днешна дата не са платени. В момента имам да ги давам тези пари."

На въпроса, щом не му е давал пари, давал ли му е Цветан Василев бонус, когато си е тръгнал от ТВ7, Бареков отговори, че банкерът не е давал бонус, а журналистът имал "много тежки мениджърски договори" с "Алегро кепитъл" като изпълнителен директор. 

"Аз имах договори и по тези договори трябваше да получа огромно обезщетение в края на мандата ми като изпълнителен директор. Прекратих го по своя воля по-рано - бяха ми изплатени половината от заплатите." 

Бареков призна, че не е тайна, че има няколко милиона в български банки. На въпроса откъде са, той напомни, че те са журналисти (питащите го), а той е бил изпълнителен директор на големи телевизии.

"По-добре уважавайте и избирайте политици като мене, които са си надвили на масрафа и искат да направят нещо добро за народа. Защото до момента имахме следните политици - Борисов и Станишев, бедни като църковни мишки" - така Бареков отговори на въпроса откъде са му милионите.

Когато въпросът бе повторен, той каза, че са от заплати и от кариерата му на изпълнителен директор. Но си ги е изкарал "с много работа":

"Аз съм работил от 18-годишен досега денонощно."

 Аз съм може би единственият печеливш от свадата между Делян Пеевски и Цветан Василев, защото се видя, че нямам нищо общо и с двамата. Техният скандал мина всякакви граници, заяви в сутрешния блок на bTV новият политик Николай Бареков.