Ако още не сте завели наследниците на приключението "Национална седмица на детската книга" - имате още малко време. Инициативата, посветена на децата, които обичат да четат и мечтаят да пишат, която стартира на 1 юни, продължава още четири дни - до 7 юни.

Безплатните работилници за деца по писане, рисуване, изучаването на различните жанрове, игрите и часовете за четене с популярни лица, които представят любимите си детски книжки се провеждат в литературния клуб "Перото" в НДК. 

С програмата на "Националната седмица на детската книга" можете да се запознаете ТУК. 

А през това време - вижте каква е атмосферата на мястото на приключението, организирано от сдружението "Книги за деца“ и Националния дворец на културата, в първите дни след откриването.

Виктория Бисерова, председател на сдружение "Книги за деца", призова бъдещите големи писатели да покажат на възрастните какво могат. 

За да нямате никакво колебание, че мястото и на вашите четящи и любознателни деца е там.

В първия ден на кампанията деца четоха на родителите си и на залата своите любими приказки. Най-малкият участник бе синът на актьора Даниел Ангелов – Симеон, който въпреки крехката си възраст вече е колега на баща си и играе рамо до рамо с него в сериала „Ние, нашите и вашите“. Той чете откъс от „Търсенето на Немо“. Приказки четоха и наследниците на Венета Райкова, на водещата от Нова тв Невена Василева, на актрисата Мая Бежанова и др. 

Малкият Симеон чете "Търсенето на Немо".

Във втория ден на "Националната седмица на детската книга" любимите си детски приказки чете певицата Поли Генова, която наистина завладя хлапетата с драматизация по текст на Валери Петров.

 
Поли Генова чете един от най-хубавите детски текстове на Валери Петров. А децата слушат в захлас.

След певицата на сцената зад микрофона застана бившият служебен премиер и бивш председател на парламента проф. Огнян Герджиков. Той зарадва децата с авторски текстове - самият Герджиков пише книжки за деца. И им прочете историите, писани за неговия внук.

Някои политици могат да забавляват деца - проф. Огнян Герджиков чете авторски приказки по време на "Националната седмица на детската книга".
 
Хлапетата усърдно творяха - пишеха и рисуваха, по време на безплатните работилници в първите дни на приключението в литературен клуб "Перото".
Тече усилен творчески процес - деца пишат и се упражняват, за да станат писатели.
Млад писател чете изразително и пред микрофон своето произведение.

Радиоводещата Елена Бозова разказва на децата как се измислят имена по време на работилница в първото издание на "Националната седмица на детската книга".

И това ако не е детски купон - с приказки, забавления и балони.

В съботния ден приказки на децата чете Влади Ампов - Графа. В неделя децата ще забавлява с работилница талантливата Ваня Щерева. И изненадите в следващите дни са коя от коя по-забавни. 

Писателят Иван Раденков показа на децата колко са важни думите.

Клуб Z e медиен партньор на кампанията "Национална седмица на детската книга". Основни медийни партньори са Нова тв и Нетинфо.