Видеото е заснето в Африка и споделено на сайта „Крюгер Сайтингс" (Kruger Sightings) от няколко голф играчи, които прекъснали играта си, за да документират гледката. Игрището се намира близо до парка „Крюгер“, който е известен с изобилието от малки и големи диви животни.

Заради силната си отрова и големи размери, черната мамба е част от много африкански митове, където е обвинена за смъртта на хиляди. Тази репутация не е безпочвена. Мамбата е най-бързата змия в света и е най-дългата отровна змия в Африка. Тя може да достигне 4 метра дължина и да живее до 11 години в дивата природа. Изключително агресивна и много отровна, ухапването от черна мамба води до парализа на дихателните мускули и бавна смърт от задушаване.

Когато са заплашени, черните мамби могат да издигнат предната част на тялото си до 1,2 м. над земната повърхност. Подобно на кобрите, те издават съскащи звуци и многократно се нахвърлят върху жертвата. Всяко едно ухапване вкарва голямо количество отрова в плячката им, като само две капки могат да убият човек.

Тази информация би накарала повечето хора да избягат на метри от две биещи се черни мамби, но голф играчите решили, че това е гледка, която задължително трябва да се заснеме.

"Повикахме и играчите зад нас да дойдат и да гледаме. Обадих се на съпруга ми, който беше в къщата, за да доведе нашия син и да дойде да види,“ разказва Кара Трехрен, която е заснела видеото.

Според експерти битката е част от размножителния период на змиите. Този мач по борба най-вероятно е свързан с територия или женска мамба, която е била наблизо. Отровните змии не се нараняват или хапят сериозно при такива сблъсъци, разказват още експертите. По същество те се опитват да свалят опонента си, за да утвърдят господството си.

Национален парк „Крюгер“ е най-големият резерват за диви животни в република Южна Африка и е обявен за първия национален парк в страната през 1926 г. Той е известен с богатото разнообразие от видове като лъвове, леопарди, слонове и стотици видове отровни змии.

Няколко от зрителите на интересната случка забелязали двете огромни змии и спрели играта си. Можете да видите видеото на битката на двете змии тук.