"Левски" хвана последния влак за турнира Лига Европа след 120 минути и дузпи в баража срещу "Верея" на ст. "Георги Аспарухов" - 1:1 и 9:8.

Денят бе напрегнат и до последно драматичен за "сините" и техните фенове, които направиха протест, част от тях бойкотираха първото полувреме на мача, а след като стана 1:1 в 90-ата минута почнаха да викат "оставка" по адрес на спортно-техническото ръководство на тима.

Божидар Краев откри резултата в 44-ата минута, но секунди преди края на редовното време юношата на клуба Иван Бандаловски изравни след ъглов удар и грешка на вратаря Божидар Митрев.

Стражът замени след почивката титуляря Николай Кръстев, който има счупване на лицева кост при сблъсък с Бандаловски. "Левски" игра прилично през първите 45 минути, но след това се представи зле, явно решил, че си е опекъл работата.

И трябваше да страда.

При дузпите домакините на два пъти бяха пред загуба и нечуван срам след пропуски на Мехди Бурабия и Сашо Александров. Гостите обаче не се възползваха - Педро Еуженио и Елиаш да Силва също изтърваха. 

Последва дължа серия от точни удари. Накрая вратарят Божидар Митрев и Ивайло Найденов вкараха за "Левски", а Митрев хвана удара на своя колега Пламен Колев. Така мнозина на "Герена" си отдъхнаха - "Левски" ще играе в Европа.

"Сините" първоначално не искаха да играят в баража и остро се противопоставиха на БФС за решението тях да прати на плейофа, а не "Дунав" (Русе), който ще получи директна квота, ако ЦСКА-София загуби обжалването в Лозана за изваждането си евротурнирите.

Днес запалянковците на "Левски" се събраха около 18 часа в парка на стадион "Георги Аспарухов". Както и през целия мач по-късно, те скандираха обидни възгласи по адрес на БФС. После блокираха "Ботевградско шосе" и се заканиха, че протестите им срещу футболната централа ще продължат.

В 19:30 левскарите освободиха движението на булеварда и се отправиха към стадиона. Обстановката бе напрегната. На трибуните те не пожалиха и треньора Николай Митов, който чу "оставка" по свой адрес след 1:1.

В крайна сметка "Левски" отърва кожата, но едва ли някой в синьо е доволен от това, което се случва в клуба и показва отбора напоследък.