Сър Елтън Джон заяви най-отговорно, че Иисус щеше да одобри еднополовите бракове, ако беше жив днес, съобщи Контактмюзик.

67-годишният певец, който планира да се ожени (омъжи?) за партньора си Дейвид Фърниш догодина, твърди, че Христос би одобрил и духовниците хомосексуалисти. "Ако Иисус Христос беше жив днес, като човек християнин и велик човек, какъвто е бил, щеше да каже, че това може да се случи. Той е бил изпълнен с любов, състрадание и прошка и опитвал да обедини хората, а точно това трябва да бъде църквата", заяви сър Елтън пред Скай нюз. Фактът, че смята Христос за мъртъв, леко изуми християнската общественост, но на този обратен сър очевидно могат да му се простят някои грехове.

Певецът, който отглежда с любимия (любимата?) си Дейвид две деца - Закари и Илайджа, смята, че църквата заслужава похвала за постигнатия напредък в последните години, но смята, че все още има дълъг път, докато духовенството започне да зачита повече правата на хомосексуалните. "Докато съм жив, ще се боря за правата на тези хора", сподели мистър (мис?) Джон.

Сър Елтън планирал и среща с руския президент Владимир Путин по време на посещението си в страната. "Отивам в Русия през ноември и ще опитам да се срещна с Путин и да говоря с него. Не зная дали ще има полза. Но ако не изградиш мост, не е добре да издигаш стена и да казваш, че няма да говориш с тези хора. Проблемите могат да се разрешават само ако говориш с хората", заяви Елтън Джон.