Помните ли постоянното "ръчкане" във Facebook преди години?

Функцията "Poke", която след това стана и отделна апликация, бе изключително популярна - без думи и съобщения, просто натискате бутона и вашият приятел получавал съобщение, че сте го "сръчкали".

Като много други странни функции на социалната мрежа, и тази бе позабравена - макар че ако отворите нечий профил, натиснете трите големи точки вдясно, пак ще намерите бутона "Poke".

Сега обаче хората на Зукърбърг искат да предложат нова, специална алтернатива - Hello. 

"Да кажеш "здравей" е едно от най-универсалните неща, които хората правят, така че тестваме функция, която прави това по-лесно във Фейсбук", обясняват от компанията.

В момента функцията се появява само за потребители във Великобритания. Но има малка разлика с ръчкането - след като някой ви каже "здрасти", малка синичка ръчичка привлича вниманието на екрана ви, докато не отговорите.

Някой ви каза здрасти. Можете да и вие да му кажете здрасти... Сега си представете по десетина такива съобщения на ден.

Повечето потребители на Острова взеха новата функция на подбив и я обявиха за досадна и безмислена, опитваща се да възроди забравения "Poke" в нова опаковка. Затова е и тестовият период - но е напълно възможно и много хора да са забравили досадата на "ръчкането" и да харесат новия му вид.