Третият атентатор на "Лондон бридж" е бил Юсеф Загба от мароканско-италиански произход, съобщи Би Би Си. През миналата година той е бил арестуван в Болоня за кратко. Терористът е роден през 1995 г. Баща му е мароканец, а майка му е италианка. Роден е във Фес, в Мароко.

Италианското разузнаване е информирало мароканското, че Загба е подозрителен и често пътува. Подобно предупреждение е отправено и до британското разузнаване. Родителите на Загба са живели известно време в Мароко, а после са се разделили и майката се прибрала в Италия. Сега живее в провинция Болоня. Синът й няколко пъти е пътувал от Мароко до Италия, за да се види с нея. 

През март 2016 г., след като бил арестуван, той бил обвинен за международен тероризъм, но това обвинение не било доказано. Въпреки това Италия го включила в списъка на хората, представляващи риск за сигурността. През последните месеци е живял в Лондон, където е работил в ресторант. 

Роденият в Пакистан Хурам Бут на 27  и Рашид Радуан - 30 г., са другите двама терористи.

Седем души бяха убити, а 48 ранени в събота срещу неделя при джихадистката атака в Лондон. Сред пострадалите е и българин, който е в стабилно състояние в болница.

18 души са все още в критично състояние.

Очаквайте подробности.