Защитниците на "Бедечка" заснеха парка със специална камера за виртуална реалност. Всеки може да го види с хай-тек очила и да се потопи изцяло в атмосферата на парка - съвършено безплатно.

Очилата очакват старозагорци и гостите на града в специална шатра на най-популярното старозагорско място за срещи – Гъбата. Видеата са заснети с волните пожертвования на защитниците на парка. Целта на защитниците е всеки в Стара Загора да види парка и да знае какво може да загуби. 

 

400 декара зелена площ с алеи и с над 3000 дървета са застрашени от застрояване, напомнят от "Запазете Бедечка". Референдумът дали паркът да бъде съхранен и защитен от застрояване е на 18 юни. 

Пълният въпрос, на който ще отговарят гражданите на Стара Загора - "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка" по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток - бул. "Хан Тервел", от запад - ул. "Ив. Вазов", от север - алеята към предприятие Труд, и юг - ул. "Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк за сметка на бюджета или активи на община Стара Загора."