"Ако имат някакъв проблем, може да организираме и бригада, за да я свършим по-бързо."

Това заяви Кирил Добрев, член на ръководството на БСП, на брифинг по повод строежа на оградата по границата с Турция. Добрев припомни, че оградата се строи 3 години, като първо е била двуредова, а после е станала едноредова. Той обърна внимание, че за 3 години са построени 21 км, а за този период може да се построи "канал, който да свързва морето с някоя река".

"Ако искат, да опънат една жица и да кажат, че са я завършили", заяви Добрев.

Според него новата контрабанда е трафикът на хора, защото всеки от задържаните нелегални мигранти е заявил, че е плащал между 3000 и 6000 евро на наши служители на реда.

Добрев заяви, че има напрежение в системата на МВР заради липсата на елементарни условия за работа. Колегата му Николай Паргов пък изтъкна, че сръбската граница не е толкова пропусклива като нашата.

Според Добрев от получените от правителството 160 млн. евро за национална сигурност не е инвестиран "нито лев". Той предположи, че канцлерът на Германия Ангела Меркел вероятно също ще зададе този въпрос на премиера Бойко Борисов по време на предстоящата им среща.

"Знам, че обещахме темата "национална сигурност" да бъде консенсусна. Тема, по която да намираме общ език с управляващите. Тема, по която да подкрепяме усилията, тъй като се касае за сигурността на всеки един български гражданин. С всичко, което се случва през последните няколко дни, мислим, че няма как да си затворим очите. Тази тема е един от основните проблеми днес на обществото."

Това каза още Добрев.