Най-малко три европейски гранда са готови да платят над 100 милиона евро за 18-годишното дете-чудо на "Монако" Килиан Мбапе, пише мадридският в. "Ас", позовавайки се на информации и на радио "Монте Карло".

Младият френски национал направи сензационен сезон за "Монако", който стана шампион на страната си за първи път от 17 години. И стигна до полуфинал в Шампионската лига. Нападателят, вече сравняван с Тиери Анри, вкара 26 гола и привлече вниманието на най-богатите клубове.

Според "Ас" най-щедра оферта дошла от "Реал" (Мадрид) - 135 милиона евро. Следват "Манчестър Юнайтед" - 130 млн. и "Манчестър Сити" - 120 млн.

На този етап обаче Мбапе предпочитал да остане в "Монако". Той искал да заложи на сигурно за следващия сезон, за да не изгуби мястото си във френския национален тим за световното в Русия идното лято. Това е причината авторитетни медии и специалисти да прогнозират, че Килиан ще остане поне още година на Лазурния бряг.

Всяка една от изредените по-горе оферти означава нов световен рекорд на трансферния пазар. Миналото лято "Манчестър Юнайтед" плати 105 млн. евро на "Ювентус" за Пол Погба, като го направи най-скъпозакупения играч в историята на футбола.

"Манчестър Сити" вече привлече един от съотборниците на Мбапе - Бернардо Силва.

Междувременно има и четвърти клуб, който проявява интерес към тийнейджъра - лондонският "Арсенал". Арсен Венгер е почитател на младока. В понеделник французинът и Иван Газидис, изпълнителният директор на "артилеристите", бяха засечени на летището в Ница. Счита се, че са отишли на преговори "очи в очи" с шефовете на "Монако" за Мбапе или за негов съотборник. Има спекулации, че и "Арсенал" бил готов да брои над 100 милиона.

Наскоро Килиан обяви, че ще говори за бъдещето си след 13 юни. В петък "петлите" гостуват на Швеция в световна квалификация, а на 13-и приемат Англия в приятелски мач.