Тръст "Синя България", една от най-големите запалянковски организации на "Левски", притежател и на акции в клуба, обяви, че ще предизвика общо събрание, на което да бъде сменен целият надзорен съвет, начело със собственика Спас Русев.

Феновете предупредиха за това още миналата седмица - те поискаха среща с Русев и изпълнителния директор Красимир Иванов, на която да получат информация за състоянието на "Левски". 

Не са получили отговор и смятат да се възползват от закона в качеството си на акционер при "сините".

Ето цялата позиция на тръст "Синя България":

"Уважаеми левскари,

Тръст „Синя България“ настоява за смяна на надзорния съвет на ПФК „Левски“ АД. Причината е липсата на контрол над управителния съвет на ПФК „Левски“ АД и липсата на информация за финансовото състояние на клуба. За тази цел свикваме общо събрание на акционерите на ПФК „Левски“ АД.

Миналата седмица тръст „Синя България“ изпрати въпроси по тази тема на изпълнителния директор на ПФК „Левски“ АД. Поканихме и мажоритарния собственик на открита среща. И от двете страни не получихме отговор. Клубът отказва да предостави актуална информация за финансовото си състояние на миноритарните акционери, въпреки нееднократните уверения от страна на мажоритарния собственик и изпълнителния директор за кооперативност и законовите им задължения. В Левски има над 1200 акционери. Чрез общото събрание те могат да получат информацията, на която имат право.

За никого не е тайна, че през последния сезон Левски постигна слаби спортни резултати. В тайна остават обаче финансовите. Опасяваме се, че там положението може да е още по-тежко.

УС на тръст „Синя България“