“Стилът на Барак Обама като президент не е нито смел, нито необичаен, но въпреки това привличаше доста поклонници. Наричаха го най-добре облечения президент от времето на Джон Кенеди. Обама явно е знаел как да се облича за всеки един от случаите”, пише Мая Опенхайм в британския в. “Индипендънт”.

Като президент Барак Обама се чувствал комфортно както в класически черен смокинг по време на официални приеми, така и в прословутите му “мамини джинси” в извънработно време – с висока талия и сравнително широка кройка около бедрата.

Чак сега станало известно, че Обама е отделял малко време и енергия за външния си вид. Бившата първа дама Мишел Обама е разкрила, че смокингът, който навремето си купил съпругът й като президент, толкова много му е харесал, че го е носил по време на двата си президентски мандата – цели осем години, съобщава изданието.

“Защо за Фред Астер и Джинджър Роджърс (холивудски звезди, Астър е запомнен с легендарния си фрак – б. р.) може, а за Обама - не, и да не е с един и същ смокинг? Несправедливо би било да го корим”, цитира “Индипендънт” встъпително слово на Мишел Обама във вторник по време на откриването на световна конферениция на заетите в “Епъл”.

И продължава:

“Непрестанно ми снимаха обувките, с които се появявах, бижутата, тоалетите, а никога не коментираха, че по време на всичките осем години той носеше един и същ смокинг и все същите обувки, с което се гордее и до днес.”

Тя е разкрила и още нещо интимно. Когато са се приготвяли за официално събитие, съпругът й се обръщал към нея:

“Хмм, аз вече съм готов, трябваха ми само 10 минути. На теб колко още време ти е нужно?”

Според “Индипендънт” Мишел откровено споделила какво е отвръщала в такъв момент:

“Изчезвай!”

Изданието припомня и изреченото от Барак Обама малко след напускането на Белия дом:

“Сега спокойно мога да си нося "мамините" джинси. Ненавиждам впитите.”