Три години след провала си със смартфона Fire Phonе от Amazon готвят нов модел - Ice. 

Предишният модел на компанията се провали въпреки добрата си цена по няколко причини. Първо, дизайнът и качеството на изработка не бяха на ниво. Второ, Amazon тестваха своя вариант на Android - Fire OS, която се оказа недостатъчно интересна и достатъчно различна, че да не бъде харесана от повечето хора. И трето - телефонът се предлагаше в САЩ само с договор с AT&T.

Поне за последното този път от Amazon са си взели урока - новият Ice ще се предлага на пазарите в САЩ свободно, в Европа и в развиващите се страни, например Индия. Той ще работи под последната версия на Android - 7.1.1 Nougat, и по всяка вероятност ще е с базова версия на операционната система и без твърде много добавки.

През 2014 Fire Phone имаше и друг недостатък - когато всички искаха по-големи телефони, той беше с размера на старите iPhone - 4,7 инча. В момента по неофициална информация Amazon тестват версии на Ice с размери 5,2 и 5,5 инча с по 2GB RAM-памет, процесор Snapdragon 435 и скенер на пръстови отпечатъци.

Но най-добрата новина е цената - планира се тя да почва от 100 долара, което е достъпно за почти всеки и вероятно няма да скочи драстично дори и в Европа.