„Благодаря, че ми помогнахте да се оттегля, сега съм свободна птица, ще помагам на всички с каквото мога без ангажименти. Това е моята кауза, аз съм един Дон Кихот!” Това заяви вече бившият председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

Той скандализира обществеността с изявленията си, че не трябва да се вдига шум около шведския турист, който изрита нищо неподозираща камериерка в главата, за да не отблъснем „чувствителните“ летовници от скандинавския пазар. 

„Извинявам се на всички, които съм обидил. Във въпросния ден станах в 6 часа сутринта, за да участвам в предаването, това интервю отиде в сайтовете, а вие не ме защитихте. Вие трябваше да вземете становище“, накара се Рагин на водещия на Нова телевизия.

„От една година се моля на моите колеги да ме освободят. Още тогава получих покана да се оттегля, защото не съм удобен за някои хора. Поисках освобождаване, но колегите ми не ме пуснаха. Преди една седмица отново ми намекнаха, че е крайно време да освободя поста и сега виждате какво се случва. Благодаря ви, че ми помогнахте да се оттегля, 20 години работя на доброволни начала, не получавам пари”, каза Рагин. 

„Казах, че искам да бъдем по-внимателни към обикновените шведи, те не са виновни, че един лумпен създава лошо мнение за тях. Но в сайтовете написаха друго и хората въстанаха", защити позицията си той. 

От своя страна министърът на туризма Николина Ангелкова определи оставката на г-н Рагин като „достойна постъпка“

„Радвам се, че чу апела ми, защото е много важно БХРА да представи интересите на работещите в сектора.“

Главният секретар на БХРА Веселин Налбантов обаче заяви, че е бил упълномощен от колегите си да съобщи, че „познават Рагин като Майка Тереза и няма да му позволят да се оттегли самоволно“.