Алжир и вратарят на ЦСКА Райс М'Боли направиха паметен мач срещу Германия в осминафиналите на световното в Бразилия, но силите им стигнаха само за почетно и престижно 1:2. На 5 юли Бундестимът среща Франция - още един двубой, който обещава да е интересен.

А доста преди края на битката в Порто Алегре и двата състава бяха тотално изтощени. Немците логично по-често имаха инициативата и натискаха, но и "пустинните лисици" застрашаваха вратата им. Пред тази на Алжир Райс М'Боли направи няколко страхотни спасявания. И заслужи наградата за Играч на мача!

Райс има огромна заслуга двубоят да стигне до продължения. Бяха изминали едва около 120 секунди от първите 15 минути, когато резервата Андре Шюрле откри. В 119-ата Месут Йозил успокои Германия. В атаката от центъра Абделмумен Джабу намали, а малко след това се чу и последният съдийски сигнал.

Алжир имаше много силни начални минути в срещата, когато можеше и да поведе в резултата. Германия все пак продължава, а Африка остана без представители на четвъртфиналите. 

С изявите си на световното пък Райс М'Боли е напът да си осигури трансфер в клуб от западна Европа. Вече се заговори за интерес от силни отбори. И да стане вторият футболист на ЦСКА след Ивайло Чочев, преминал в по-силно първенство - халфът е пред заминаване за Монако при Димитър Бербатов. Твърди се, че сделката е въпрос на формалност.