Известен британски политолог изпълни облога си и яде в ефир книгата си. Матю Гудуин, преподавател  по политически науки в Училището по политически науки и международни отношения в Университета в Кент, преди предсрочните избори във Великобритания се зарече в туитър:

"Казвам го на висок глас. Не вярвам, че Лейбърстиката партия под ръководството на Джеръми Корбин ще стигне до 38%. С радост ще изям моята нова книга, посветена на "Брекзит", ако това се случи".

Само че Лейбъристите получиха 40% от вота и Гудуин трябваше да пристъпи към изпълнение на обещаното. След като станаха ясни резултатите, той обяви, че публично ще яде книгата си в ефира на телевизия "Скай нюз".

"Изненадан съм, че Корбин добави два процента над тези, които бях предвидил и казах, че ще изям книгата си", каза политологът, хванал в ръка книгата си за "Брекзит".

"Аз съм човек, който си спазва думата", продължи той. След това скъса страница и я натъпка в устата си.

Преди това обаче не пропусна да направи реклама на произведението си "Брекзит. Защо Великобритания гласува за напускане на Европейския съюз?" като обяви, че се продава във "всички добри книжарници".

Видеото как професорът яде книгата си бързо набра популярност в социалните мрежи.