Интересен обрат претърпя "вампирската" сага с уругвайския национал Луис Суарес, който ухапа Джорджо Киелини на мача от световното между Уругвай и Италия и получи сурово наказание от ФИФА четири месеца да не стъпва на стадион. Снощи Суарес призна в туитър, че захапал Киелини, разкая се, поиска извинение и се закле повече да не прави така!

Което превръща случая в латиноамерикански сериал. Първоночалната реакция на Суарес, адвокатите му и футболната федерация на "урусите" бе за тотално отричане. Юристите стигнаха дотам да твърдят, че снимките с белезите на Киелини били от фотошоп - нагла манипулация!

Причина нападателят да запее друга песен вероятно е предстоящият му трансфер от "Ливърпул" в "Барселона", считан за сигурен. Говори се, че каталунците са включили в контракта специална клауза за захапките на Суарес, оказали се повече от "официалните" три в кариерата му досега. Също така ФИФА обяви, че футболистът е можел да мине с по-лека санкция, стига да си е признал греха. Сега вече това може да стане на обжалването.

„След няколко дни с моето семейство в Уругвай успях да се успокоя, да възвърна увереността си и да преосмисля това, което се случи на мача с Италия, казва Луис Суарес в обръщението си. Независимо от негативите и противоречиви констатации, които се появиха през последните дни, истината е, че моят колега Джорджо Киелини пострада физически в резултат на ухапването в сблъсъка помежду ни... Затова заявявам: Дълбоко съжалявам за случилото се; извинявам се на Джорджо Киелини и цялото футболно семейство; заклевам се публично, че никога повече няма да се стигне да друг инцидент като този.“

Киелини реагира веднага, че "всичко е забравено". Италианецът подкрепи Суарес още преди дни и изрази надежда ФИФА да намали наказанието му, за да може да упражнява професията си.