Американският президент Доналд Тръмзп изненадващо се изтърси на сватба в собствения си Национален голф клуб "Тръмп", предаде Си Ен Ен.

Президентът се появи в 22,30 ч., в разгара на купона по случай венчавката на Кристен Пятковски и Тъкър Гладхил. Клубът се намира в нюйоркското предградие Бедминстър, щата Ню Джърси.

Младоженците и техните гости дори не подозирали, че Тръмп е прекарал уикенда в клуба си. Внезапно в салона влезли агенти на Сикрет сървис. Те трябвало да разчистят пътя на президента и да гарантират, че сватбарите няма да се доближат до него.

Щом се появил, Тръмп попитал за имената на младоженците и се снимал с тях за спомен. След това той се подписал на няколко шапки с неговия лозунг "Да направим Америка отново велика" и ги подарил на гостите. Някои от тях приветствали държавния глава с викове: "Ю Ес Ей!"

Белият дом обикновено пази мълчание за дейността на Тръмп през уикенда. Журналистите, които нямат достъп до голф клуба в Бедминстър, научили за случката, след като снимки и клипове от нея започнали да се разпространяват в социалните мрежи.

Тръмп организирал в клуба в неделя вечер набиране на средства за конгресмена републиканец Том Макартър от Ню Джърси.

Същевременно в Белия дом се настаниха двама нови наематели - първата дама Мелания Тръмп и синът й Барън, предаде АФП. Двамата се присъединиха към президента 5 месеца след встъпването му в длъжност.

Словенката Мелания остана в Ню Йорк, докато 11-годишният Барън завърши своя CM2 - еквивалент на нашия пети клас. В новата история на САЩ няма случай първа дама да остави съпруга си сам да обитава Белия дом.

Във Вашингтон Барън Тръмп ще продължи образованието си в частното епископално училище „Сейнт Ендрюс”.