Да, по това време на година "Форбс" представя класацията си за 100-те най-богати знаменитости и този път №1 е рапърът Шон "Диди" Комс, съобщава Би Би Си. Второто и третото място са за две дами. Сред новите имена са Кайли Дженър на 59-о място, тя е и на младата звезда в списъка, едва на 19 години. Половината от топ 10 са музиканти, и две спортни знаменитости са тук - Роналдо и Леброн. 

Ето и Топ10:

1. Шон "Диди" Комс - $130 млн.

 

Носителят на "Грами" рапърът Комс (с предишно име Пъф Деди) е №1 тази година. Той беше познат най-вече с добре продаваните си албуми - като No Way Out и Forever. Но се отдаде и на предприемаческа дейност, която го изстреля от №22 м. г. до върха сега. В успеха му влизат договор с руска водка, скорошното му турне и продажбата на една трета от линията му за дрехи Sean John.

2. Бионсе - $105 млн.

Бионсе, която очаква близнаци, няма нужда от никакво представяне. Тя обаче прави забележителен скок от №34 миналата година до №2 сега. Това се дължи основно на приходите от нейното турне Formation и на нейния последен албум, оценения много добре от критиката Lemonade. Съпругът ѝ Джей Зи стигна само до №55.

3. Дж. К. Роулинг - $95 млн.

Авторката на Хари Потър е на челното трето място - очевидно и след успеха на пиесата в две части "Хари Потър и прокълнатото дете", както и на филма "Фантастичните животни".

4. Дрейк - $94 млн.

Канадската хип-хоп звезда направи внушителен скок - от 69-о място до №4 като удвои богатството си чрез турнета и договори с "Найк", "Спрайт" и "Апъл". 

5. Кристиано Роналдо - $93 млн.

Голямата футболна звезда на "Реал" (Мадрид) пада с едно място в листата на най-богатите знаменитости. Носителят на "Златната топка" има и собствена линия от продукти с неговия бранд - бельо, джинси. Роналдо има и доживотен договор с "Найк".

6. The Weeknd - $92 млн.

Още една канадска звезда влиза за първи път в топ 10, миналата година беше едва 30-и. Последният му албум Starboy е албумът с третата най-силна първа седмица на продажби в САЩ през 2016 г., наскоро направи и дует с Лана дел Рей.

7. Хауърд Стърн - $90 млн.

Стърн се задържа на 7-мата позиция от миналата година. Радиоводещият и бивш съдия в "Америка търси талант" е пред подписването на 5-годишен договор с радио Sirius XM

8. Колдплей - $88 млн.

"Колдплей" се завръщат в челната десетка след големия успех на световното си турне Head Full of Dreams tour, което приключи в Австралия и Нова Зеландия през декември м. г. Това е добра новина за благотворителните организации, тъй като групата дарява 10 на сто от приходите си.

9. Джеймс Патерсън - $87 млн.

Да, още един писател в списъка - Патерсън е публикувал над 130 заглавия и се смята за най-добре продавания автор в света. В момента бившият президент на САЩ Бил Клинтън пише роман за Белия дом в съавторство с Патерсън.

10. Леброн Джеймс - $86 млн.

LeBron James

Това е вероятно най-популярната баскетболна звезда на САЩ. Заплатата на играча на "Кливланд Кавалиърс" от 31 млн. долара през 2016-17 г. го нарежда сред тримата състезатели в НБА, които са печелили по 30 млн. долара за сезон. Другите двама са Майкъл Джордан и Кобе Брайънт - и двамата вече не играят. Сред рекламите, в които е участвал Леброн, са на компании като "Кока-кола" и "Найк". И той има доживотен договор с "Найк".