„Политиците бяха меко казано неподготвени за случилото се с КТБ. Това си пролича от публикуваната стенограма от срещата при президента. Те не знаят кой каква отговорност носи и за какво я носи”, заяви проф. Гарабед Минасян пред Би Ти Ви.

Според икономиста Георги Ганев, събеседник в студиото, този документ (от 29 юни 2014 г.) не носи никаква информация на обществото. 

„Разсекретена е грешната стенограма. Истината лежи другаде, но може би няма да я видим никога“, категоричен бе той.

Другият публично известен документ е от 14 юли 2014 г., но за неговото публикуване президентът Румен Радев каза, че ще си помисли. 

"Става видно как хората от БНБ са много уплашени от случващото се. Всичко това показва колко крехка и илюзорна е финансовата ни стабилност. За миг всичко може да падне в калта", коментира Минасян.

 

"Политиците не чувстват вина в себе си. Например Борисов само атакува, но не си дава сметка, че ръководството на БНБ е там вследствие и на него. Плевнелиев също не чувства никаква отговорност, макар трима от членовете на ръководството на БНБ се назначава от него (б.р. от седем души състав в УС на БНБ четирима се назначават от Народното събрание, другите са номинация на президента)", заяви още Минасян.

 

„Не е възможно в Централната банка да не са забелязали какво става в КТБ, как жената на Цветан Василев си купува вила на Женевското езеро“, напомни Ганев.