Потомъкът на поета Никола Вапцаров и зам.-кмет на „Младост“ Никола Вапцаров подаде оставка и отправи тежки обвинения към кметицата Десислава Иванчева.

Съпартиецът на Иванчева от "Нормална държава" на бившия депутат от БСП Георги Кадиев публикува молбата си и мотивите към нея в профила си във фейсбук. 

В писмото си зам.-кметът обвинява кметицата в погазване на законите и всекидневни гаври със служителите в администрацията.

Иванчева беше лидер на протестите срещу застрояването на зелени площи през есента на м.г. 

Двата инициативни комитета, които подкрепиха кметицата на софийския квартал, снеха доверието си от нея и я обвиниха, че се е поддала на инвеститорски натиск, става ясно от писмо, разпратено до медиите. 

"Вие погазихте и каузата на "Зелен Младост". Вие забравихте защо бяхте избрана и с каква задача бяхте номинирана от гражданите. С една причудлива комбинация от чиста проба некомпетентност и жажда да си осигурите втори мандат съумяхте да изпуснете всяка една възможност да спазите изборните си обещания", пише в мотивите си Никола Вапцаров.

"Общината не работи и служителите, който работят в нея, работят в страх. Страх от това, че когато Ви дават преписка, вие не може да осмислите написаното в нея и ще сметнете, че Ви лъжат", се казва още в писмото за напускане на зам.-кмета.

Вапцаров дава и навигации на Иванчева: 


"Искрен съвет като човек, който смяташе някога, че не сте толкова неудачна, колкото изглеждате. Съветът ми към Вас е – подайте си оставката!", пише той и допълва: "Ако милеете за "Младост" и за вашите съграждани, подайте си оставката. Ако имате елементарен срам и минимално чувство за самооценка, би трябвало да Ви е болезнено ясно, че вие не ставате за тази длъжност."

Зам.-кметът пише и че Иванчева била издигната за кмет от "Нормална държава" само защото всички останали, на които било предложено преди нея, отказали.

"Само вие като един типичен Бай Ганьо награбихте тази възможност. Госпожо Иванчева, вие винаги ще останете част от нас, защото сме емоционално свързани, както доктор Франкенщайн със създаденото от него чудовище. И като споменах Бай Ганьо, ще завърша с мисъл от неговия брилянтен автор: "Пази, Боже, сляпо да прогледа!", пише на финала Никола Вапцаров.