Цялата дневна смяна митничари на граничния пункт Кулата беше арестувана при среднощна спецакция на ГДБОП и ДАНС.

Задържани са 22-ма души заради съмнения за участие в корупционна схема.

Четирима от служителите на ГКПП Кулата са приведени в ареста на Второ РУП-Благоевград. Трима от тях са от областния град, а един е от Дупница, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Между 01.00 и 02.00 часа тази нощ в ареста са задържани 41-годишният К.С., 35-годишният Д.И. и 30-годишната Е.Ч., и тримата от Благоевград, както и 35-годишният Д.И. от град Дупница. Задържането и на четиримата е след като са обискирани обитаваните от тях жилища в Благоевград. Единият от задържаните в Благоевград е служител на „Гранична полиция”.

Останалите 18 задържани са в арестите в Сандански и Петрич.

При обиски са иззети общо 63 000 лева. Обвинението ще е за организирана престъпна група, работила от март 2015 г., съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Спецакцията снощи затвори граничния пункт и спря напълно движението на автомобили и камиони за няколко часа. Към 10 ч. вечерта снощи започна пропускането на коли, но опашките от ТИР-ове станаха километрични.

Правят се обиски в Сандански, Петрич, Кюстендил и Благоевград.

От ГД "Гранична полиция" съветват пътуващите за Гърция да ползват съседния граничен пункт Илинден, както и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница - Маказа, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода.

По-късно днес се очаква извънреден брифинг на прокуратурата.