Активисти на международната природозащитна организация WWF посрещнаха министрите тази сутрин пред Министерския съвет. Причината - протестът им в защита на Националния парк "Пирин" и против новият му план за управление. 

Природозащитниците са събрали 100 000 подписа от свои поддръжници по света в защита на Пирин. Всичките подписи ще бъдат връчени на премиера Бойко Борисов, стана ясно по време на протеста. Гражданите носеха снимки, както и колажи на това как би изглеждала планината според тях, ако планът за управление бъде приет - например с голи склонове.

Според протестиращите новият план за природния парк ще позволи застрояване, ще застраши биологичното разнообразие и ще повреди местообитанията на много животински видове. От WWF смятат, че досегашният план за управление на Пирин е много добър и настояват минимум защитата, която той осигурява на парка, да се запази.

Природозащитниците, протестиращи пред Министерския съвет, бяха облечени в различни национални носии. Причината - подписите в защита на Пирин са събирани в 60 държави, където WWF има структури. Най-много послания до Бойко Борисов са изпратени от България, но има такива и от Белгия, Холандия, Гърция, Украйна, дори Зимбабве, Австралия и Аржентина.