Отношенията между България и Турция никога не са били толкова добри, те станаха братски. Това заяви председателят на Комисията по култура в НС Вежди Рашидов по БНТ във връзка с вчерашните срещи на премиера Бойко Борисов с президента Реджеп Таийп Ердоган и министър-председателя Бинали Йълдъръм. 

„Срещата между Борисов и Ердоган започна много студено. Всички помним добре острите реплики на европейските лидери. Борисов обаче успя бързо да промени това. Премиерът ни е много интересен човек и аз му се възхищавам. Това негово израстване в политика, преминаването му в държавник е много полезно за българската държава. Той има ролята на балансьор. Неслучайно на него му се пада много интересна роля. Светът не е само ЕС. Особено когато си на границата с други големи държави, редно е да има един човек, който да изиграе ролята за осигуряването на сигурността и спокойствието в региона и на Европа. Бойко Борисов извоюва спокойствието на границите. Двамата лидери се разделиха като приятели“, коментира Рашидов. 

 

„В Турция имам публика и не съм незабелязан човек. Получавал съм най-високия орден, за заслуги към културата, имам много изложби там, чел съм лекции”, не пропусна да отбележи Рашидов.