Димитър Бербатов за първи път загатна за срок, в който може да сложи край на футболната си кариера - в края на това лято. Митко направи това снощи след края на благотворителния мач "Юнайтед старс" - "Ол старс" (3:3), игран пред близо 40 000 зрители на стадион "Васил Левски" и привлякъл десетки звезди от цял свят.

„Винаги се опитвам да бъда реалист. Винаги мисля за продължаване на моята кариера, но сега ще отделя време на семейството си, а след това, ако има реални оферти, ще ги разгледам. В крайна сметка, ако няма такива, човек трябва да приеме, че е дошло времето му да се оттегли. Да, можем да приемем края на лятото като срок“, каза Димитър Бербатов.

Митко не е играл в клуб вече повече от година. За последно той обличаше екипа на гръцкия ПАОК до края на май миналата година. След това се оглеждаше за оферти, не криеше желанието си да се върне на Острова.

Колкото до снощното събитие, Бербо изрази задоволство от всичко - атмосферата, публиката, посещаемостта, шоуто, звездите, които са му благодарили и са останали доволни. № 9 направи интересно разкритие - футболистите, дошли в София, не са взели хонорари, те са привлечени изцяло от каузата.

Бербатов е доволен от това - когато е видял лицата на децата по трибуните и на наградените от фондацията му на полувремето, той си е дал сметка, че всичко си е струвало - стресът и напрежението покрай цялата организация, усилията, времето...

“Хората се насладиха на това фантастично събитие - коментира партньорът на Бербо - Луиш Фиго. - Поздравления за организацията. Благодаря за подкрепата. Беше удоволствие да работя с Димитър. Бях и при президента на България, което ме изненада и беше огромна чест за мен. Както Нелсън Мандела казва, футболът има силата да промени света. Най-важното бе, че подпомогнахме двете фондации. Не беше футбол с марка “Шампионска лига”, но стана хубав мач. Бербатов беше вкарал някои млади, бързички футболисти с повече сили в неговия отбор. Но всички знаят, че резултатът не е най-важен.”

"Невероятна емоция - реагира Стилиян Петров. - Радвам се, че хората ни изтърпяха на това темпо. Получи се добър мач с някои добри отигравания. Да не забравяме, че каузата е благотворителна. Това, което направи Бербатов, е нещо голямо - толкова много звезди на едно място. Получи се един празник. Всички гости ще си тръгнат очаровани. Благодарим на хората от все сърце и да се надяваме, че ще има още такива събития. Може да станат традиция, защо не?"

"Важно е все пак в такива мачове да сме във форма - каза Райън Гигс, един от най-титулуваните на терена. - Мисля, че всички се представиха на ниво. За нас е важно благотворителните каузи да са успешни. Правим го с голямо желание. Всичко, което се случи, е огромна чест за нас. Публиката беше страхотна, бяха много дружелюбни. Не вярвам Жозе Моуриньо да ми се обади, за да ме върне в "Юнайтед" след този мач."

Мичел Салгадо, легенда на "Реал" (Мадрид), шашна всички със своята енергия и набези по десния фланг на атаката.

 "Онзи ден играх в подобен мач на "Сантяго Бернабеу", сега и тук. Ходя на фитнес, опитвам се да бъда във форма. Получи се много хубав мач и чудесно събитие. Публиката ме впечатли. България е една футболна страна. Когато бях млад, гледах много легенди като Стоичков, Балъков, Трифон Иванов, който вече не е сред нас. Много хора си спомнят България от 1994-та. Дойдох тук заради Бербатов, Фиго и благотворителността", каза Мичел Салгадо.