Футболисти от чужбина са отказали да дойдат в ЦСКА-София заради забраната на УЕФА за участие в европейските клубни турнири за два сезона, разкри старши-треньорът на тима Стамен Белчев на пресконференция.

Както е известно футболната централа вдигна червен сигнал пред ЦСКА, тъй като счита клуба за новосъздаден, а не за приемник на оригиналните "армейци". От Борисовата градина обжалваха решението и утре се очаква Арбитражният спортен съд в Лозана да каже тежката си дума.

Казусът вече даде отрицателно отражение върху селекцията на "червените".

Все пак селекция се прави. Има новопривлечен играч и той се казва Енрике - бразилец, който е собственост на "Атлетико" (Минейро). Не беше представен днес, тъй като имало детайли по уточняване на контракта му.

На първо време ще има още най-малко двама нови - полеви футболист и вратар. Преотстъпеният през пролетта от португалския "Беленензес" Рубен Пинто пък вече можел да се счита за собственост на ЦСКА-София.

Според Белчев на Армията искат да привлекат футболисти "не като количество, а като качество". 

Засега Николай Бодуров, който опитваше да си уреди трансфер в чужбина, тренира с ЦСКА. Ако не замине зад граница, националът ще облича червения екип и през новия сезон.

Възможно е да напуснат някои от основните футболисти в тима, към които има интерес от чужбина.

Беше обавена програмата от приятелските срещи, които ЦСКА ще изиграе по време на лагера в Австрия.

Вижте мачовете:

- 18 юни (неделя): блиц турнир с участието на ЦСКА, Вакер (Инсбрук) и Габала (Азербайджан)

- 21 юни (сряда): ЦСКА - Зенит (Санкт Петербург)

- 23 юни (петък): ЦСКА - Университатя (Крайова)

- 24 юни (събота): ЦСКА - Карабах (Азербайджан)