Проблемите на собственика на „Уолтопия“ и платформата за търгове "Окшънайз“ Ивайло Пенчев с държавните институции не секват. Днес той обвини Комисията за финансов надзор (КФН) в нарушение на закона, тъй като инициираната проверка от регулатора срещу неговите компании се е забавила с повече от месец от установения срок. 

Исканите от комисията документи трябвало да се предадат от Пенчев в 3-дневен срок, инспекцията е започнала през април и трябвало да приключи на 13 май.
И до момента обаче резултати няма.  

Собственикът на най-голямата компания за стени за катерене за пореден път избухна срещу КФН. Във фейсбук профила си той ги заяви, че на един член на комисията са необходими седем години и половина, за да издаде един лиценз. 

Платформата "Окшънайз“ се проверява от КФН от април по сигнал на Българската асоциация на застрахователните брокери. Според тях Пенчев извършва застрахователно посредничество, без да има лиценз за това. 

Същността на платформата за корпоративни търгове дава възможност клиентите й да получат конкурентни цени при прозрачни условия. Купувачът инициира процеса на покупка в общо 50 категории, стартирайки търг с обратно наддаване, а продавачите се конкурират с най-изгодни оферти. 

„По-вероятно е маймуна да изсвири Пета симфония, подскачайки върху пиано, отколкото членовете на регулатора да се скъсват от работа“, коментира Пенчев. 

Ето и цялата му позиция, публикувана във фейсбук: