Първият "Дрийм тим" на "Барселона", спечелил Купата на европейските шампиони през 1992 г., ще гостува на 20 септември в Стара Загора за поредния шоумач на българска земя.

Това разкриха Христо Стоичков и кметът на Града под липите Живко Тодоров на пресконференция тази вечер. Спектакълът ще бъде част от кампанията "Стара Загора - Европейски град на спорта 2017".

"Барселона '92" ще спори със сборен състав на Камата, в който ще има герои от "САЩ '94", а също така някои от най-големите ни футболисти, излезли от Стара Загора и региона.

Срещата ще се играе на стадион "Берое" от 20 часа на 20 септември. Билетите се пускат в продажба още от утре, петък, на цени 30 и 80 лв.

Тази година се навършват 25 лета, откакто Йохан Кройф, Роналд Куман, Стоичков и компания донесоха първата КЕШ на "Барселона". Това стана след 1:0 срещу "Сампдория" на стадион "Уембли".

Преди броени дни "Дрийм тим 1" почете годишнината на бляскава вечер на "Камп Ноу" в Барселона.

А напоследък стана мода да се играят мачове между славни ветерани в България. През миналата година Стоичков организира мач послучай своята 50-годишнина в София. Тогава Камата успя да извади от музея на Барса "купата с големите уши" и да я докара на ст. "Васил Левски".

Вчера пък Димитър Бербатов и Луиш Фиго направиха благотворително шоу пак на арената в центъра на столицата ни.