Американският режисьор Джоуел Шумахер се извини за филма си „Батман и Робин“, двайсет години след заснемането му. Той направи това в обширно интервю пред „Вайс“.

Искам да помоля за прошка всеки почитател, когото съм разочаровал, защото ми се струва, че съм длъжник на всички, които обичат Батман“, призна Шумахер.

Режисьорът допълни, че след снимките на филма е загубил уважението на продуцентите и колегите си:

След „Батман и Робин“ се чувствах като боклук – отхвърлен от филмовата общност. Към мен се отнасяха така, сякаш съм убил бебе“.

„Батман и Робин“ излезе през 1997 г. Той бе избран за най-лошия филм в историята в класация на престижното списание „Емпайър“ и получи 11 номинации за антинаградата „Златна малинка“. В главните роли бяха Джордж Клуни, Крис О’Донъл, Алисия Силвърстоун, Арнолд Шварценегер и Ума Търман.

В интервюто пред „Вайс“ Шумахер най-накрая дава отговор и на една загадка, мъчила феновете две десетилетия: защо гумените костюми на Батман и Робин са снабдени с отчетливи гумени гръдни зърна?Режисьорът разкрива, че той и дизайнерите на костюмите са били вдъхновени от някои древногръцки нагръдници – което обяснява леко хомоеротичната природа на костюмите.

„Батман и Робин“ бе продължение на друг супергеройски блокбъстър на Шумахер — „Батман завинаги“ от  1995 г. Сред филмите, режисирани от Джоуел Шумахер, са още „Изгубените момчета“, „Пропадане“, „Клиентът“, „Време да убиваш“, „8 ММ“, „Телефонна клопка“, „Фантомът от операта“ и други.

"Площад Славейков"