В декларация от парламентарната трибуна от ГЕРБ настояха за отстраняването на Пламен Узунов от поста му на съветник в президентството. Наскоро бяха публикувани снимки на Узунов, в които той е дегизиран като Хитлер. Депутатът Тома Биков заяви, че отношението на БСП по този казус показва двоен стандарт.

Биков припомни случая с отстранения заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев, който се извини и подаде оставка. Той се бе снимал до восъчни фигури на нацистки войници. Биков изтъкна, че Узунов е признал, че снимките са автентични. Той припомни, че в случая с Тенев от БСП са заявили, че с националсоциализма и фашизма не могат да се правят шеги, като подобна е била и реакцията на президента Румен Радев. Докато в случая с Узунов БСП не е реагирала остро и веднага на тези снимки, но за сметка на това реакция е имало от страна на европейските социалисти. Президентът също е защитил своя съветник.

"Така се налага мнението, че към приближените от БСП ще се проявява разбиране и се връща комунистическият принцип - всички сме равни, но някои сме по-равни", коментира Биков.

Той настоя БСП да поиска оставката на Узунов и заяви, че в противен случай антифашизмът им би бил фалшив и не е бил плод на автентичен граждански рефлекс, а активно мероприятие. И се закани, че в противен случай, ако отново има подобни казуси, свързани с представители на изпълнителната власт, то оставки няма да има.

Въпреки че обикновено декларациите на ГЕРБ не остават без отговор от страна на БСП, този път реакция от левицата нямаше. Единствено Пламен Христов от "Воля" призова депутатите "който каквито снимки има вкъщи, да ги покаже, да ги разгледат и да се приключи с подобни истории".